La UIB y el Consell d’Estudiants se desmarcan del acto de Valtonyc en el campus

valtonyc democracia clases

Los organizadores del acto que realizará el Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans (SEPC) reprobaron a los estudiantes que se opusieron que “no respetaban la decisión del Consell d’Estudiants de la UIB”. Ahora la propia universidad ha emitido un comunicado que desmiente esto y afir a que este Consell “no da su apoyo al acto”.

Tampoco reciben el apoyo de la propia UIB, y de hecho les ha advertido de que durante el evento no se pueden realizar actos violentos, ni faltar al respeto a nadie.

Este es el comunicado de la universidad:

Comunicat del Consell de Direcció en relació amb l’acte en solidaritat amb Valtonyc

El Consell de Direcció, reunit el dia d’avui i en relació amb l’anunciat acte en solidaritat amb Valtonyc promogut pel Sindicat d’Estudiants dels Països Catalans, fa constar:

  • Que en cap cas aquest acte no es fa en nom de la comunitat universitària, sinó per iniciativa d’un grup d’estudiants, iniciativa que no es pren amb el suport del Consell d’Estudiants.
  • Que la UIB és respectuosa amb la llibertat d’expressió, i que és imprescindible evitar qualsevol manifestació que pugui ser ofensiva per a persones o institucions. En cap cas no es pot permetre que la imatge de la UIB en resulti afectada negativament.
  • Que des del Consell de Direcció de la UIB s’ha comunicat als promotors que, si es duu a terme l’acte esmentat, cal que es faci a l’exterior dels edificis acadèmics, a l’espai conegut com a propileu. 

DEJA UNA RESPUESTA

Please enter your comment!
Please enter your name here