La Assamblea Sobiranista de Mallorca acusa al jefe de la Policía Nacional de provocar altercados en el acto contra la monarquía

Antonio Jarabo

Desde la Assamblea Sobiranista de Mallorca denuncian que el jefe de la Policía Nacional, Antonio Jarabo de la Peña, “desobedeció” a la delegada del Gobierno, Rosario Sánchez, en la orden de evitar confrontaciones en la manifestación contra la monarquía, porque “permitió que los contramanifestantes fascistas (monárquicos) se acercasen y les increpasen”.

De hecho, aseguran que si no hubo una batalla campal fue únicamente por “por la sangre fría de los sobiranistas y por la actuación de su servicio de orden”.

A continuación les dejo el comunicado íntegro:

EL CAP DE LA POLICIA ESPANYOLA, ANTONIO JARABO DE LA PEÑA, FA EL LLIT A LA NOVA DELEGADA DEL GOVERN, ROSARIO SÁNCHEZ

Comunicat de premsa

Des de l’Assemblea Sobiranista de Mallorca acusam el cap de la policia espanyola, Antonio Jarabo de la Peña (Soria 1951), de desobeir la nova delegada del govern espanyol, Rosario Sánchez, i forçar una desfilada de contramanifestants feixistes a tocar de la nostra concentració, convocada ahir divendres per la recepció del borbó Felipe VI, amb el risc d’incidents que això suposava.

Antonio Jarabo de la Peña va desembarcar a les colònies d’ultramar l’any 2012 i en l’acte de presa del càrrec de dia 25 de gener fou apadrinat, fet insòlit fins aleshores, pel president del Govern Balear, José Ramón Bauzá, i per qui era aleshores el conseller d’Interior, José M. Rodríguez. En tots aquests anys Jarabo de la Peña ha demostrat que no és un policia neutral sinó que és un policia deslleial, sectari i de partit vinculat al cercle confiança de l’ex ministre de les clavegueres del PP, Fernández Díaz.

Tot i que des de delegació de govern havien assegurat als mitjans de comunicació que s’havien pres mesures per evitar el contacte entre els dos grups de manifestants, la policia va fer circular els espanyolistes que arribaven i se n’anaven per un passadís a tocar de la nostra concentració, només separats per una barrera. Això va donar lloc a tot tipus d’amenaces, insults i provocacions constants dels feixistes, que si no van acabar en una batalla campal fou per la sang freda de la nostra gent i per l’actuació del nostre servici d’ordre.

Denunciam també que encara que havíem rebut la conformitat de delegació per situar-nos al carrer Palau Reial, confluència amb la placeta de la Seu, els agents a les ordres de Jarabo de la Peña van permetre els contramanifestants ocupar el tram del carrer davant la Seu. Així mateix a ells se’ls va permetre traspassar la barrera i acostar-se amb actitud provocativa a la concentració de l’ASM, mentre que a nosaltres se’ns va prohibir taxativament sortir del recinte sota pena de ser identificats i denunciats, tot i estar situats més enfora.

Per acabar volem fer arribar la nostra solidaritat als professionals d’IB3 que no van poder fer la seva feina pels atacs i coaccions dels espanyolistes, i la nostra gratitud a les persones que, en un acte de valentia, de civisme i de reivindicació democràtica, van venir a reclamar la llibertat dels presos i exiliats, el dret a decidir i la devolució de Marivent als mallorquins.

Palma, 4 d’agost de 2018

Secretariat de l’Assemblea Sobiranista de Mallorca

DEJA UNA RESPUESTA

Please enter your comment!
Please enter your name here