Tras el plantón de los políticos a los jubilados, pocos firman y otros dan largas

jubilados

La Plataforma d’Associacions de Jubilats i Pensionistes de Balears convocó el pasado lunes a los diputados y senadores baleares a una reunión dónde debían firmar un documento que les comprometía a cumplir todo lo que habían prometido en la campaña electoral. Nadie se presentó. Ahora explican que los diputados y senadores de Podemos han firmado y los del PSIB no han querido firmar pero se han comprometido a “consultarlo con los compañeros si firmarlo o no”. Del resto, nunca más se supo.

En el documento que se les pedía que firmasen no había absolutamente nada que no hubieran prometido los propios partidos durante la campaña electoral. Pero ahora desde los jubilados ven que pasadas las elecciones y con cuatro años por delante antes de tener que volver a prometer, no les vale la pena comprometerse.

Por otra parte, les sorprendió como tras hacer toda la gestión con el Parlament para tener una sala cerca de los propios partidos para hacérselo fácil, y de molestarse en buscar uno a uno todos los contactos, ningún diputado ni senador se dignó a aparecer por la sala, dónde tuvieron a los jubilados esperando a unos representantes de la ciudadanía que nunca llegarían.

Existen dos documentos que debían firmar, uno para los diputados del Congreso que les reproducimos:

Nosaltres, diputats al Congrés Espanyol en representació dels ciutadans de les illes Balears, i conscients de que procurar la màxima llibertat i el màxim benestar de la gent, i la màxima sostenibilitat ambiental, és tasca de qualsevol polític honrat, signant el present document que ens presenta la Plataforma d’Associacions de pensionistes i Jubilats de Mallorca, ens comprometem, de manera general,

– A defensar el sistema públic de pensions i de seguretat social, i la gestió pública dels esmentats sistemes

– A valorar els drets de les persones per damunt dels interessos de la banca i del capital i a restaurar i millorar els drets dels treballadors, dels jubilats, i de les persones més necessitades d’atenció pública.

– A promoure la generació de llocs de treball dignes dins una economia orientada al benestar socials i a la sostenibilitat ambiental.

– A defensar la riquesa natural de la flora i la fauna del planeta i la riquesa lingü´sitica i cultural dels pobles de La Terra.

I perquè aquest compromís no sigui només un compromís de caràcter general, proclamamque per encetar la legislatura, presentarem i/o promourem i/o donarem suport a les iniciatives necessàries per:

1.- Derogar la reforma laboral del 2012

2.- Derogar la llei mordassa.

3.- Establir una llei que lligui directament l’augment de les pensions de jubilació amb l’augment de l’ICV.

4.- Implementar la llei de dependència tal com estava prevista en un principi, quan fou aprovada per primer cop, i destinar-hi tots els recursos econòmics que hi facin falta.

Entenem que aquests quatre compromisos concrets són, només, una mostra per deixar clar en quin camí volem fer feina, però que hi ha molts més camps de feina on haurem de treballar per arribar a aconseguir una societat més justa i més humana.

                           A Palma, dia 15 de Juliol de 2019

Y la versión para los senadores:

Nosaltres, membres de la cambra del Senat de les Corts Espanyoles en representació dels ciutadans de l’illa de Mallorca, i conscients de que procurar la màxima llibertat i el màxim benestar de la gent, i la màxima sostenibilitat ambiental, és tasca de qualsevol polític honrat, signant el present document que ens presenta la Plataforma d’Associacions de pensionistes i Jubilats de Mallorca, ens comprometem, de manera general,

– A defensar el sistema públic de pensions i de seguretat social, i la gestió pública dels esmentats sistemes

– A valorar els drets de les persones per damunt dels interessos de la banca i del capital i a restaurar i millorar els drets dels treballadors, dels jubilats, i de les persones més necessitades d’atenció pública.

– A promoure la generació de llocs de treball dignes dins una economia orientada al benestar socials i a la sostenibilitat ambiental.

– A defensar la riquesa natural de la flora i la fauna del planeta i la riquesa lingü´sitica i cultural dels pobles de La Terra.

I perquè aquest compromís no sigui només un compromís de caràcter general, proclamamque per encetar la legislatura, presentarem i/o promourem i/o donarem suport a les iniciatives necessàries per:

1.- Derogar la reforma laboral del 2012

2.- Derogar la llei mordassa.

3.- Establir una llei que lligui directament l’augment de les pensions de jubilació amb l’augment de l’ICV.

4.- Implementar la llei de dependència tal com estava prevista en un principi, quan fou aprovada per primer cop, i destinar-hi tots els recursos econòmics que hi facin falta.

Entenem que aquests quatre compromisos concrets són, només, una mostra per deixar clar en quin camí volem fer feina, però que hi ha molts més camps de feina on haurem de treballar per arribar a aconseguir una societat més justa i més humana.

                          A Palma, dia 15 de Juliol de 2019

DEJA UNA RESPUESTA

Please enter your comment!
Please enter your name here